به سولار مکس پلاس خوش آمدید. ما آماده خدمت به شما هستیم.

تفاوت یو پی اس خورشیدی و یو پی اس معمولی

تفاوت یو پی اس خورشیدی با یو پی اس معمولی را می‌توان به شکل زیر بیان کرد:

در یو پی اس معمولی، جریان برق مورد نیاز در زمان قطعی برق شهر، از باتری تامین می‌شود. اما در یو پی اس خورشیدی، جریان برق مورد نیاز، به صورت مستقیم از پنل‌های خورشیدی تامین می‌شود.

در دستگاه‌های معمولی، باتری یو پی اس توسط برق شهری شارژ می‌شود و در مواقع اضطراری، جریان مورد نیاز برای راه‌اندازی و استفاده از دستگاه‌های موردنظر را فراهم می‌کند. اما در یو پی اس خورشیدی، این جریان توسط پنل‌های خورشیدی تامین شده، سپس به جریان الکتریکی تبدیل می‌شود و می‌تواند برق مورد نیاز را تامین کند.

یو پی اس خورشیدی چیست؟

دستگاه یو پی اس خورشیدی را می‌توان از جمله جدیدترین انواع دستگاه یو پی اس دانست. استفاده از این دستگاه، راه‌حلی بسیار مطمئن و سازگار با محیط زیست در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید در زمان قطعی برق شهری، به انرژی الکتریکی دسترسی داشته باشید. در حقیقت می توان اینطور ادعا کرد که سیستم این یو پی اس، همان سیستم دستگاه یو پی اس آنلاین است که به پنل‌های خورشیدی متصل شده است.

در سیستم یو پی اس خورشیدی، یه بخش اصلی داریم:

  • پنل‌های خورشیدی
  • کنترلر شارژ خورشیدی
  • اینورتر

طرز کار یو پی اس خورشیدی بسیار ساده است. در ابتدا، انرژی آفتاب توسط پنل‌های خورشیدی جذب می‌شود. سپس این انرژی به سمت کنترلر شارژ خورشیدی انتقال پیدا می‌کند. در مرحله بعدی این انرژی به سمت اینورتر دستگاه خواهد رفت. از آن‌جا به بعد نیز این جریان وارد مدار شده و می‌تواند انرژی موردنیاز دستگاه‌های الکتریکی را تامین کند.

یو پی اس خورشیدی با اینورتر داخلی

این دستگاه یو پی اس، با نام همان نام دستگاه خورشیدی شناخته می‌شود. این دستگاه دارای اینورتر داخلی است؛ این اینورتر می‌تواند با اتصال به پنل‌های خورشیدی، انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده، بخش از آن را در باتری ذخیره کند و بخش دیگر را در مدار قرار دهد. به عبارت دیگر، اینورتر داخلی نه‌ تنها می‌تواند انرژی خورشیدی را به الکتریکی تبدیل کند، بلکه می‌تواند جریان را از DC به AC نیز تغییر دهد.

یو پی اس خورشیدی با اینورتر مجزا

این نوع از دستگاه یو پی اس، فاقد اینورتر داخلی برای تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی است. به همین دلیل لازم است که یک اینورتر مجزا نیز برایش خریداری کنیم. این مورد، همان یو پی اس آنلاین است که سیستم خورشیدی مجهز شده است. در کنار خود دستگاه یو پی اس، برای استفاده از این خورشیدی، به کنترل‌گر شارژر و اینورتر مخصوص نیاز داریم.

برای یو پی اس خورشیدی به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

باتری خورشیدی

اولین چیزی که برای دستگاه یو پی اس خورشیدی به آن نیاز دارید، باتری خورشیدی است. باتری‌های خورشیدی معمولا بین 12 الی 24 ولت در بازار موجود هستند. ظرفیت باتری را باید بر اساس نیازهای خود انتخاب کنید تا بتوانید بیشترین میزان بازدهی را شاهد باشید. باتری خورشیدی کار ذخیره انرژی برای استفاده‌های بعدی را انجام می‌دهد.

پنل خورشیدی

شاید بتوان گفت که اصلی‌ترین بخشی که برای راه‌اندازی یو پی اس خورشیدی به آن نیاز دارید، پنل خورشیدی است. استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌تواند انرژی نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و سپس آن را به صورت جریان برق در مدار دستگاه‌های الکتریکی یا باتری قرار دهد.

کنترلر شارژ

دستگاه دیگری که برای یو پی اس خورشیدی به آن نیاز دارید، کنترل‌گر شارژ است. این دستگاه بر شارژ شدن باتری خورشیدی توسط انرژی خورشیدی نظارت می‌کند. به علاوه، این دستگاه می‌تواند از شارژ بیش از حد (overcharging) یا کم تر از میزان لازم (discharging) جلوگیری کند. انتخاب نوع کنترل‌گر شارژ نیز به میزان ظرفیت مورد نیز شما بستگی دارد.

مزایا و معایب یو پی اس خورشیدی چیست؟

در نهایت، سوالی که ممکن است هر کسی از متخصصان ما در تجهیز آرمان داشته باشد، این است که اصلا چه نیازی داریم که برای خرید یو پی اس خورشیدی اقدام کنیم یا یو پی اس فعلی خود را به سیستم خورشیدی مجهز کنیم. در جواب، ما موارد زیر را به عنوان مزایای این کار برای شما برخواهیم شمرد:

  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها، یکی از مهم‌ترین مزایای یو پی اس خورشیدی نسبت به یو پی اس معمولی، کاهش هزینه‌ها است. یو پی اس معمولی برای شارژ باتری خود برق زیادی مصرف می‌کند؛ حال آنکه در انواع خورشیدی، این کار توسط انرژی خورشیدی به صورت رایگان انجام می‌شود.
  • سیستم پنل خورشیدی نه‌تنها می‌تواند برای تجهیز یو پی اس شما به کار رود، بلکه می‌تواند به عنوان تامین‌کننده اصلی برق مورد نیاز خانه شما نیز مورد استفاده قرار بگیرد. شما با استفاده از پنل‌های خورشیدی می توانید انرژی موردنیاز مصارف روزمره خود را از همین طریق تامین کنید.

برای تصمیم‌گیری بهتر، بد نیست که از معایب سیستم یو پی اس خورشیدی نیز اطلاع داشته باشید. از جمله نقاط ضعف این سیستم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • هزینه خرید تجهیزات و نصب آن در ابتدای امر، ممکن اس بسیار زیاد باشد.
  • استفاده از پنل‌ها خورشیدی می‌تواند فضای بسیاری را اشغال کند، به همین دلیل برای فضاهای محدود نمی‌توان از این روش استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *